AZERBAYCAN'da gerçekleştirilen Uluslararası İş Forumu'na (IBF) katılan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan, toplantının daha önce yapılanlar gibi büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştiğini söyledi. Doğan, "Birlik ve beraberliğimizin milletimiz için ne kadar önemli olduğu, birlikte iş yapabilme kültürümüzü geliştirilebilmemiz doğrultusunda büyük işlere imza atabileceğimiz, kongremizde ortaya çıkan önemli sonuçların başında geldi" dedi.
Azerybaycan'ın Bakü şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası İş Forumu'na katılan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan, toplantıyla ilgili izlenimlerini paylaştı. Bu yıl 25'incisi düzenlenen foruma 30 ülkeden 600'e yakın iş insanının katıldığını belirten Doğan, ticaret, ortaklık ve iş alanlarının geliştirilmesine yönelik görüşmelerin yapıldığını dile getirdi. Programın, Karabağ Zaferi’nin birinci yıldönümü ile İstanbul’da kurulan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nin hemen ertesine denk gelmesinin heyecanlarını tetiklediğini söyleyen Ramazan Doğan, "Birlik ve beraberliğimizin milletimiz için ne kadar önemli olduğu, birlikte iş yapabilme kültürümüzü geliştirilebilmemiz doğrultusunda büyük işlere imza atabileceğimiz, kongremizde ortaya çıkan önemli sonuçların başında geldi" dedi.
'İŞBİRLİĞİ ALANLARI ÜZERİNE İSTİŞARELER YAPILDI'
Forum kapsamında iş insanlarının Azerbaycan ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını incelediğini belirten Doğan, "Şirketler tarafından oluşturulan stantlarda ürün ve hizmet tanıtımları yapıldı. Azerbaycan Ulaştırma, Haberleşme ve Yüksek Teknolojiler Bakanı ziyaret edilerek hem programımız değerlendirildi hem de iş birliği alanları üzerine istişareler yapıldı. 25. IBF Açılış Programı kapsamında ayrıca, MÜSİAD ile KOBİA, Azerbaycan Devlet Zorunlu Sağlık Sigortaları Kurumu ile İstanbul Devlet Özel Sektör Ortaklık Mükemmeliyet Merkezi ve Genç MÜSİAD ile Genç Girişimciler Ağı Derneği arasında uzlaşı belgesi mutabakatı imzalanarak, taraflar arasında ortak faaliyetlerin yapılması kararlaştırıldı" dedi.
Organizasyonu gerçekleştiren kurum ve kuruluşlara da teşekkür eden MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan, "Bu vesileyle, MÜSİAD Azerbaycan ile KOBİA’nın organizasyonu ile gerçekleştirilen organizasyonlarımızın düzenlenmesinde emeği ve katkısı bulunan başta MÜSİAD Genel Başkanımız Mahmut Asmalı bey ile IBF Başkanımız Erol Yarar bey olmak üzere herkese şükranlarımızı sunmak isteriz. Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan'da düzenlenen ve oldukça verimli sonuçlar alınan 25. IBF Kongremizin, iş dünyamız ve ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz" diye konuştu.